2017公共英语一级阅读理解专家预测真题及答案

发布时间:2017-06-29 编辑:绮雯 手机版

  导语:2017下半年的公共英语即将开考,考生们要抓紧时间复习,尤其是阅读理解部分哦,下面是YJBYS小编收集整理的2017公共英语一级阅读理解专家预测真题及答案,欢迎参考!

  【2017公共英语一级阅读理解专家预测真题及答案一】

  Internet(因特网)use seems to cause a decline(下降)in psychological(心理的)health,which is reported by a study.

  Even people who spent just a few hours a week on the Internet felt more depression(沮丧)and loneliness than those who spent little time on the Internet, the two-year study showed. And it wasn't that people who were already feeling bad spent more time on the Internet, but that using the Internet seems to cause the bad feelings.

  Scientists are surprised at the results, which were quite different from what they thought before. They thought that the Internet would make people psychologically healthier than TV, since on the Internet users are free to choose

  their information and to communicate(交流)with others.

  However, the scientists also said, when people spend a lot of time or even all the day time on the lntemet, there is no time left for them to be with their family and friends. They can' t have real conversations. Another possible reason is that people can see the outside world on the Internet and it makes them less satisfied(满意的)with their lives.

  "But it' s important to remember this is not about the Internet itself; it' s about how it is used, " one of the scientists says.

  阅读上列短文,回答{TSE}题.

  Internet use seems to be bad for people' s psychological health.

  A.Right

  B.Wrong

  C.Doesn' t Say

  参考译文

  研究表明,使用因特网可能会导致心理健康程度下降。

  两年的研究表明,上网次数多的人与较少的人相比,即使是一周仅上网几小时也会经常地感觉到沮丧和孤独。这不是说已经有不良感觉的人在网上花费了更多的时间,而是说使用因特网似乎确实诱发了人们的不良感觉。

  研究人员对这些结果感到很惊奇,因为这与他们之前所想的不同。他们先前认为,和看电视相比,上网可能更健康一些,因为网络允许使用者选择自己需要的信息并且和别人进行交流。

  但是,科学家说,上网使网民减少了和家人及朋友共度的时光,这也许可以解释他们 ·心理健康状况下降的原因。他们不能够进行面对面的真实交谈。还有一个可能的原因就是,网民通过因特网所了解到的外部世界使他们对自己的生活不那么满意了。

  “然而,重要的是不要忘记这与技术本身是无关的,问题在于如何使用因特网。”一位科学家称。

  答案及解析

  A【题型】细节题

  【解析】这一道题目的意思实际上就是文章中第一句 “Internet use seems to cause a decline in psychological health”所要表示的意思。

  People are free to choose their information when watching TV.

  A.Right

  B.Wrong

  C.Doesn' t Say

  参考解析:B【题型】推理题

  【解析】文章第三段说因特网比电视对心理更健康,因为人们可以在网上自由选择信息,由此可见,人们不能在电视上自由选择信息。

  The more time you spend on the Internet, the less time you are with your family and friends.

  A.Right

  B.Wrong

  C.Doesn' t Say

  参考解析:A【题型】细节题

  【解析】第四段说的是上网减少了人们与家人和朋友相处的时间,故A选项是正确的。

  People are not satisfied with their lives so they spend lots of time on the Intemet.

  A.Right

  B.Wrong

  C.Doesn' t Say

  参考解析:B【题型】细节题

  【解析】第四段 “Another possible reason is that people call see the outside world on the Intemet and it makes them less satisfied with their lives.”的意思是通过互联网接触到外部世界使人们对自己的生活不满。

  The scientists told people to use Intemet less.

  A.Right

  B.Wrong

  C.Doesn' t Say

  参考解析:C【题型】推理题

  【解析】文章说明了因特网町能对心理健康有影响,但最后科学家也说了这不是网络本身的问题,因此文章并没有说要人们少用网络。

  【2017公共英语一级阅读理解专家预测真题及答案二】

  Mr. Black was young and able. The boss liked him. Last month he was sent to China on business. Before he went back from China, he decided to buy something for Tony, the son of his boss. At first he didn' t know what to buy for the boy. Suddenly he remembered that the boy liked birds very much, so he went to the bird market. He was glad to find that there were so many kinds of birds there. He bought four beautiful birds, then he told the boy about it on the telephone.

  As soon as Mr. Black returned to London by air, he went to Tony with the four birds. But on his way to the boss ’s home.one of them flew out of the cage(笼子)and there were only three birds left in it.Then Mr.Black bought a local(当地的)bird to take the place of the missing Chinese one.

  Tony of course was very happy when he saw the birds.But soon he found one of them was different from the other three.He asked, “It’s a local bird,isn’t it,Mr.Black?’’

  “Yes, it is”Mr.black answered,“It’s an interpreter (译员).”

  参考译文

  布莱克先生很年轻也很能干。老板很喜欢他。上个月他因公务被派往中国。在离开中国以前,他决定为老板的儿子托尼买点东西。开始,他不知道该为小孩买点什么。突然他记起他很喜欢鸟,所以他决定去鸟市。他很高兴地发现那有很多鸟。他买了4只漂亮的鸟,然后在电话里告诉了托尼。

  布莱克先生坐飞机一回到伦敦,就带上4只鸟去找托尼。但是在去老板家的路上,1只鸟飞出了笼子,只剩下3只了。布莱克先生就买了一只当地的鸟代替那只飞走的中国鸟。

  托尼看见那些鸟的时候很高兴。但他很快发现其中的1只和另外3只不一样。他问: “这是一只本地的鸟,不是吗,布菜克先生?”

  “是的。”布莱克先生回答道,“它是一个译员。”

  Why did the boss send Mr. Black to China on business?

  A.Mr. Black had never been to China before.

  B.Mr. Black was an able and hard-working man.

  C.Mr. Black could buy something interesting for Tony.

  答案及解析

  B【解析】Black很能干,工作也很努力,他的老板很赏识他,所以才送他去中国出差。

  How did Mr. Black return to London?

  A.By train.

  B.By ship.

  C.By plane.

  参考解析:C【解析】by air意为“乘飞机”。

  Whom did Mr. Black buy a present for?

  A.His boss.

  B.The son of his boss.

  C.Mr. Black' s wife.

  参考解析:B【解析】Black买鸟是为了送给老板的儿子Tony。

  Mr. Black said the local bird was an interpreter because __

  A.the three Chinese birds didn't know English

  B.it was different from the Chinese birds

  C.he was making a joke

  参考解析:C【解析】Black说这只当地鸟是译员,显然是在开玩笑。

  What happened to one of the four birds?

  A.It was dead on the way to London.

  B.It flew away from the cage.

  C.It was stolen by someone.

  参考解析:B【解析】4只鸟中有一只飞走了。

本文已影响1735
+1
0